سلامتی مجاری تنفسی وابسته به دریافت هوای فاقد میکروب و آلودگی است. بیش از 200 نوع ویروس شناخته شده است که به دستگاه تنفسی فوقانی اثر گذاشته و باعث سرماخوردگی میشوند. در اغلب موارد سرماخوردگیها خفیف بوده و به طور معمول برای حدود یک هفته باقی میمانند. آنفلوانزا نامیاست که به عفونت ویروسی بسیار شدید نسبت داده میشود و این عفونت نیز بر دستگاه تنفسی فوقانی تاثیر میگذارند. نام آنفلوانزا از این باور قدیمی منشاء میگیرد که این بیماری را ناشی از تاثیرات ماوراالطبیعه میدانستهاند.
علایم سرماخوردگی به طور معمول دو تا سه روز پس از ورود ویروس به بدن ظاهر میشود. شایعترین علایم شامل: گلودرد، گرفتگی و یا ریزش آب بینی، سرفه، عطسه و درد قسمتهای دست و پاست. خستگی، ریزش آب از چشمها و مشکلات خوابیدن نیز ممکن است رخ دهند. در صورتی که علائم، بیش از یک هفته باقی بمانند و به همراه سردرد شدید، ضعف، از دست دادن اشتها و تهوع نیز باشند احتمال این که بیماری به علت ویروس آنفلوانزا باشد بیشتر است. بروز تب نیز به طور معمول شایع است. باید توجه کرد که در موارد عفونتهای ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی، علت بیماری را نمیتوان برطرف کرد و فقط درمان علائم امکان پذیر است.
به هنگام سرماخوردگی استراحت زیاد، مصرف فراوان مایعات و قرقره کردن آب نمک ولرم به بهبود علائم کمک میکند. مصرف قرصهای مسکن به رفع سردرد و کاهش تب کمک میکنند. تنها در مواردی که به دنبال عفونت ویروسی، عفونت باکتریایی نیز بروز میکند، آنتیبیوتیکها مفید واقع میشوند. کودکان، سالمندان، زنان باردار و افرا د دچار مشکلاتی از قبیل دیابت و بیماریهای کلیوی به توصیههای پزشکی بیشتری نیاز دارند. گاهی اوقات، برای گروه سالمندان (در خطر) به منظور پیشگیری از ابتلا به عفونت، استفاده از واکسن توصیه میشود.
چه غذاهایی برای سرماخوردگی مفید هستند؟
برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفهاش که مبارزه علیه ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند.
از جمله منابع اصلی طبیعی تامینکننده ویتامین ث که در درمان سرماخوردگی موثرند عبارت اند از:
ـ پرتقال، گریپ فروت، انواع توت، فلفل دلمهای، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم. دریافت زیاد و منظم ویتامین ث به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک میکند.
ـ غلات سبوسدار و حبوبات، منابع غذایی خوب یکی از ویتامینهای گروه ب به نام پانتوتنیک اسید هستند. کمبود پانتوتنیک اسید، سبب بروز عفونتهای مکرر دستگاه تنفسی فوقانی میشود.
ـ سیر دارای آهن، روی و آلیسین است که سبب تقویت سیستم ایمنی و کمک به کاهش خطر عفونتهای ویروسی میشود.
ـ ماهی قباد، قزلآلا، ساردین و ماهیهای روغنی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. همچنین تخم کتان، دانه کدو حلوایی و روغن شاهدانه نیز از دیگر منابع خوب امگا 3 هستند.
ـ دانه کنجد، تخمه کدو حلوایی و آفتابگردان منابع غنی اسیدهای چرب امگا 6 هستند. این اسیدهای چرب در مبارزه علیه عفونتهای سرماخوردگی به سلولهای دستگاه تنفسی کمک میکنند.
ـ جگر، انواع ماهی از جمله قزلآلا، قباد و شاه ماهی، کره و تخممرغ منابع ویتامین آ هستند. هویج، انبه، سیبزمینی، زردآلو، کدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره نیز تامینکننده بتاکاروتن هستند که در بدن به ویتامین آ تبدیل میشوند. عفونتهای مکرر تنفسی در کودکان با کاهش ذخایر ویتامین آ مرتبط است. یک رژیم غذایی متنوع و مخلوط حاوی این غذاها، مواد کافی برای یک کودک در حال رشد را تامین میکند.
ـ ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات مغزها، دانهها و غلات سبوسدار، تامین کننده پروتئین هستند. کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش میدهد.
ـ گوشت، شیر، غلات و حبوبات تامین کننده ویتامینهای بـ6 و پانتوتنیک اسید هستند که برای تامین سلامتی سیستم ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردارند.
ـ غلات صبحانه (برشتوک)، نان و عصاره مخمر، تامین کننده اسیدفولیک هستند که برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی ضروری است. به علاوه چغندر، لوبیا چشم بلبلی و انواع کلم منابع خوب فولات (فرم طبیعی اسید فولیک) هستند.
ـ انواع صدف، گوشتهای قرمز بدون چربی و غلات سبوسدار حاوی روی هستند. روی یک ماده معدنی مورد نیاز برای سیستم ایمنی است.
از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟
غذاهای آماده بسته بندی شده و کنسروها از لحاظ ویتامینها و مواد معدنی فقیر هستند. بنابراین به جای مصرف این نوع غذاها از انواع میوه و سبزیجات تازه، گوشت، ماهی، غلات، مغزها و دانهها استفاده کنید.
For at least two decades, manufacturers have been fortifying foodstuffs with added vitamins and minerals. This shouldn’t come as a surprise to you: who among us hasn’t drunk a cup of orange juice or milk (or soymilk) that was fortified with calcium and Vitamin D? How about a few years ago, when everything was suddenly fortified with fiber? As doctors discovered the strong link between a high fiber diet and lowered LDL cholesterol, food companies began adding fiber to breakfast cereals, breads, and even beverages.
There’s a good argument to be made, of course, that fortification only points to inadequacies in the way we eat. If we were eating diets that gave us everything we needed to begin with, would we need fortified foods? It’s a compelling case, but the simple fact is that no, Americans aren’t getting all the nutrients they need from diet alone. And they sometimes need a helping hand.
I'll Have A Probiotic, Please
In the last year or two, beneficial live cultures (also called probiotics) have become the latest wave of food fortification. From yogurt with added acidophilus and bifidus (such as Dannon’s Activia) to snack bars and beverages, healthy bacteria are cropping up everywhere. Believe it or not, this is actually a great thing. Probiotics—such as Bifidobacterium animalis, lactobacillus acidophilus, and Lactobacillus casei—are microorganisms that help to maintain a good balance of bacteria in the human intestinal tract. For this reason, they’re credited with helping to manage irritable bowel syndrome, colitis, constipation, diarrhea, and numerous other GI complaints. They’ve also been linked to stronger immunity and even the prevention of colon cancer.
Good bacteria grow in the human digestive tract naturally, but not in a limitless supply. Few of us consume foods with naturally occurring probiotic strains on a regular basis. Yes, yogurt is popular, but lacto-fermented vegetables and beverages (like sauerkraut and kefir), as well as fermented soy (like tempeh) are more occasional staples in the Standard American Diet. This, coupled with the fact that our lifestyles and diets are killing more naturally good bacteria than ever before (alcohol, drugs, and most pharmaceuticals can contribute to the death of probiotic strains) means that human beings are more likely to lose good bacteria than they were, say, one hundred years ago.
Stellar Supplements
If you’re interested in getting more probiotic action, fortified foods may not be the best vehicle. Many of their probiotic strains won’t survive in the acidic stomach environment; for this reason, people with GI complaints may wish to take a probiotic supplement. I recommend an acidophilus and bifidus blend, and preferably one that’s enteric coated (this means it’s coated thickly enough to withstand passage through one’s stomach acid). Any pearlized probiotic will have enteric coating. This, in addition to fermented foods, will ensure good probiotic delivery.
There are many decent brands. Whole Foods makes an inexpensive probiotic blend; another excellent option is the Dr. Ohhira brand. Megafoods and Garden of Life both offer good formulas. Finally, the Jarro Dophilus brand is both high-quality and also has the benefit of offering a shelf-stable strain (many probiotics necessitate refrigeration). Most probiotic supplements should be taken 1-3 times daily; of course, you should discuss any and all supplement usage with your doctor.
While fortified foods may not always be efficient, they do point to larger trends in health research. Probiotics are one of the better trends of the last few years, and they’re worthy of your exploration. Calm bellies, after all, are happy bellies!
گاهی با خود فکر می کنید آیا این غذایی که می خوریم برای بدن شما مفید است یا شما را خواهد کشت؟ در زیر آخرین یافته های علمی در این زمینه آورده شده است. قهوه (+) نگران خوردن قهوه در صبحگاه نباشید. در حقیقت، قهوه نوشیدنی سالمی به نظر می رسد. یافته های جدید حاکی از آن هستند که قهوه خطر ابتلا به دیابت، سکته قلبی، سنگ کیسه صفرا، بیماری پارکینسون، سنگ کلیه و نیسروز (تشمع ) را کاهش می دهد. یک هشدار این است که شاید خوردن قهوه سیاه منجر به کاهش تراکم استخوانها، به ویژه در زنان، شود. اما راه حل ساده این قضیه اینه که به قهوه شیر اضافه کنید. شکلات (+) شکلات تیره، که حداقل حاوی 70 درصد کاکائو می باشد، خواص زیادی دارد. این نوع شکلات نسبت به نوع سفید یا شیری آن شکر کمتری دارد و منبع غنی از ترکیبات بهبود بخش سلامتی هست،ترکیباتی مثل آنتی اکسیدانهای پلی فنول و فلاونوئید (شبیه آنچه در چای سبز وجود دارد). تحقیقات نشان می دهند که خوردن حتی تکه کوچکی از شکلات تلخ خطر لخته شدن خون که منجر به سکته یا حمله قلبی می شود را کاهش می دهد، و یا حتی فشار خون را پایین می آورد. و همان طور که خیلی از شما می دانید، با خوردن شکلات انسان احساس شادی می کند و انرژیش بیشتر می گردد. البته، کالری شکلات بالاست و دارای چربی اشباع شده است، لذا در خوردن آن افراط نکنید- بیشتر از 62 گرم در روز میل نفرمایید. سودا (نوشابه گازدار) (_) خبرهای خوبی در این مورد وجود ندارد. هم شیره ذرت در نوشابه گازدار و هم شیرین سازهای مصنوعی در رژیم های غذایی، باعث افزایش فعالیت لوزالمعده می شوند که در نهایت سطح انسولین افزایش یافته و فرد دچار چاقی می گردد. در تحقیقی که سال گذشته در جامعه شیمی آمریکا صورت گرفت، محققان دریافتند که مواد شیمیایی که در نوشابه های حاوی شیره ذرت فراوان وجود دارد، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهند. علاوه بر این، کافئین و اسید فسفوریک موجود در کولا استخوان ها را نازک می کنند، به ویژه در افرادی که به طور مداوم از آنها می نوشند. آرد جو دوسر (+ / -) خیلی از افراد می پندارند خوردن این ماده هنگام صبحانه خیلی سودمند است، اما باید تجدید نظر کنند. در مطالعه ای که در بیمارستان اطفال شهر بوستون صورت گرفت، محققان دریافتند که خوردن این خوراکی به تنهایی برای صبحانه، اشتها و کالری کودکان را در طی روز 80 درصد افزایش می دهد، در مقایسه با خوردن املت سبزیجات و میوه برای صبحانه. همچنین بعد از خوردن نان حاوی این آرد نوساناتی در قند خون دیده می شود. بنابراین محققان توصیه می کنند که حتما برای صبحانه مقداری پروتئین مصرف گردد. پیتزا (+ / -) پیتزا در حقیقت یک غذای سالم نیست، اما مواد تشکیل دهنده آن مفید و سالم هستند. سس گوجه فرنگی غنی از لیکوپن (آنتی اکسیدانی قوی) است. مطالعات اخیر نشان می دهند که لیکوپن فواید فراوانی دارد، از جمله کاهش خطر سرطان، کاهش کلسترول و فشارخون. با افزودن سبزیجات به پیتزا فواید آنرا افزایش می دهید. اما هرگز سوسیس، پپرونی (کالباس ادویه دار ایتالیایی) و دیگر موادی را که حاوی چربی های اشباع شده هستند در پیتزا استفاده نکنید. چرا که خود پنیر پیتزا هم حاوی این چربی ها می باشد. از آنجا که کالری پیتزا بالاست، تکه ای از آن را میل کنید. تخم مرغ (+) زرده تخم مرغ یک منبع کلسترول است. و این تنها جنبه منفی آن است. البته تحقیقات هیچ موردی مبنی بر خطر بیماری قلبی و عروقی در افرادی که تخم مرغ می خورند، گزارش نداده اند. به عنوان مثال، در تحقیق بین 115000 مرد و زن، هیچ رابطه ای بین مصرف تخم مرغ و احتمال انسداد عروق، حمله یا سکته قلبی در طی 8 سال وجود نداشت، مگر در افراد دیابتی. زنانی که روزی یک تخم مرغ می خوردند کمترین احتمال ابتلا به بیماری قلبی را داشتند. تخم مرغ حاوی پروتئین نیز می باشد، همچنین غنی از اسیدهای چرب امگا است. با تشکر از مرغ ها. ماهی (+) اگر دو بار در هفته ماهی مصرف نمایید، خطر بیماری سکته، حمله قلبی، مرگ را در خود به طور چشمگیری کاهش می دهید. ماهی منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد که خطر دیابت، آلزایمر و التهاب را کاهش می دهند. بهترین نوع آن، نوع چرب و کوچک، مثل ساردین، شاه ماهی شمالی (هرینگ)، ماهی آنچووی، سالمون (وحشی یا پرورشی)، ماکرل (به جزء شاه ماکرل) می باشد. ماهی های بزرگی مثل شمشیر ماهی، تن، تایل ماهی و کوسه در بالای زنجیره غذای دریایی هستند و خیلی از مواد آلاینده را در خود انباشته می سازند. به طور کلی، ماهی تن کنسرو شده مواد آلاینده، همچون جیوه، کمتری نسبت به آلباکور یا تن سوشی دارد. پس می تواند گزینه خوبی باشد. شیرین ساز یا افزودنی های مصنوعی (+ /-) خبرهای حیرت انگیز برای افرادی که تمایل به لاغر شدن دارند: حتی جانشین های قند و شکر، طبیعی یا مصنوعی، باعث افزایش وزن می شوند. محققان در آزمایشی که روی موش ها انجام دادند، دریافتند به غذاهایی که به طور مصنوعی ساخارین اضافه می شود و موش ها می خورند، وزنشان بیشتر می گردد. محققان اندیشیدند که زمانی که مزه شیرین جانشین شکر با مقداری کالری همراه نمی گردید، باعث می شد که پاسخ موش ها به دیگر کالری ها زیاد شده و بیشتر بخورند. اگر چه این به طور قطع به انسان تعمیم داده نمی شوند، اما خیلی از افراد می گویند با حذف غذاهای حاوی قند و شکر، آنها در خوردن دیگر شیرینی ها زیاده روی می کنند و این کمبود را جبران می سازند |
برگزار کنندگان جشنواره ی بین المللی غذای سیدنی، دست به ابتکار جالبی زده بودند. در این جشنواره پرچم کشورهای شرکت کننده با غذاهای محلی آن کشور درست شده بود و از این غذاها در آگهی های تبلیغاتی جشنواره هم استفاده شده بود. در زیر تعداد 14 تصویر از این پرچم ها را می بینیدItaly
India Japan Brazil Switzerland France Vietnam China Indonesia
|